Prijava v ARNES AAI in Office 365

Šola omogoča uporabo Office 365 računa, kjer dobite e poštni predal, dostop do oblačnih funkcij Office 365 ter 1TB prostora v oblaku na One Drive-u. Do Office 365 dostopamo preko ARNES AAI računa (https://aai.arnes.si/), ki ste ga vsi dobili v prvem letniku.

AAI račun

Na aai.arnes.si se prijavite s svojim ime.priimek@stanislav.si uporabniškim imenom. Domača organizacija je Zavod sv. Stanislava.

Pozabljeno geslo

rešujete preko 'Pozabljeno geslo' https://mdm.arnes.si/Prijava/Password.aspx spodaj desno na AAI prijavni strani. Uporabniško ime je vaš stanislav račun (ime.priimek@stanislav.si), e-pošta pa vaš e-naslov (gmail, hotmail…), ki ga uporabljate za komunikacijo s šolo.

Prijava v Oblak 365 / Office 365

Ob prvi prijavi, kasneje pa vsaj enkrat letno se v Office 365 prijavljamo preko Oblak 365 - https://o365.arnes.si/. Pri prvi prijavi se nam generira račun, kasneje pa lahko dostopamo do nekaterih funkcij Office 365 oz. enkrat letno (avtomatsko) obnavljamo naročnino. Prijavo v Office 365 lahko izvedemo tudi direktno preko Office 365 login - https://login.microsoftonline.com, ki vas začasno preusmeri na prijavo Arnes AAI.

Video navodila za prijavo

Postopek za uporabo je opisan tudi na v videu na

.

Reševanje težav

V primeru težav se obrnite na sistemskega inženirja šole. Tipične težave so: spremenjen e-poštni naslov za obnovo gesla, več imen in priimkov (sistem avtomatsko uporabi obe imeni napisani skupaj brez presledka in prvi priimek – npr. Ana Marija Novak Medved ima račun anamarija.novak@stanislav.si)

Metod Trajbarič, sistemski inženir